Sindikat taksistov z aplikacijo za solidarnostne prevoze

Iz Sindikata taksistov, ki je del Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije pri ZSSS, so v teh dneh sporočili, da razvijajo aplikacijo za solidarnostne prevoze. Na voljo bo vsem, ki jo bodo potrebovali.

Po pobudi sindikata, v okviru katere so taksisti v večjih slovenskih mestih na volišča brezplačno vozili stanovalce domov za starejše, da so se tako lahko izrekli o noveli zakona o vodah, so sporočili, da solidarnost nadgrajujejo z novo potezo. Po odmevni in uspešni akciji so se odločili, da pripravijo brezplačno aplikacijo, ki bo omogočila solidarnostne prevoze na volišča za vse volitve v državi. Aplikacija naj bi bila po besedah Petre Krištof iz sindikata na voljo vsem, ki jo bodo potrebovali, že konec julija. Ideja je, da bi jo v domovih za starejše, bolnicah in podobnih ustanovah na tablice in pametne telefone v okviru storitve Google Play, ki se uporablja za posodabljanje aplikacij namestili tudi tam zaposleni.

Izkušnja ob referendumu o vodah je pokazala, da je bila solidarnostna akcija dobro sprejeta tako pri taksistih kot uporabnikih. V njej je v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju, Novi Gorici, Novem mestu, na Bledu in v Bohinju sodelovalo okoli 500 taksistov, prepeljali pa so okoli 800 tistih, ki jim je bilo sicer uresničevanje njihovih ustavnih pravic oteženo ali celo onemogočeno. Seveda se nadejamo, da se to ne bo več ponovilo.

Prevzeto z zsss.si