Poziv poslankam in poslancem: Preprečite plenjenje in razprodajo našega premoženja!

Vlada želi ljudem ponovno ukrasti varno in stabilno prihodnost. Tokrat so z zakonom o nacionalnem demografskem skladu, o katerem bodo v državnem zboru glasovali jutri, posegli po naših pokojninah. Zato smo sindikati pripravili zadnji poziv, in če ta ne bo uslišan, gremo na referendum!

Glasujte proti!

Ker vsi vemo, kako je politika v preteklosti naše skupno premoženje uničevala in razprodajala, kar so desetletja mukoma ustvarjale generacije državljanov in državljank, delavk in delavcev, upokojenk in upokojencev, ne bi smeli iti še enkrat na led. Z zadnjimi 8,5 milijardami evrov premoženja je treba ravnati preudarno, skrbno in z mislijo na naslednje generacije. Poskus enostranskega razpolaganja z našim premoženjem moramo skupaj preprečiti!
Zato vas pozivamo, spoštovane poslanke in poslanci, da v četrtek, 15. julija, glasujete PROTI predlogu zakona o nacionalnem demografskem skladu. Če bo zakon, kljub močnim razlogom PROTI, sprejet, bo šest sindikalnih central v petek, 16. julija, začelo zbirati podpise za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma.
V čem je problem pri zakonu o nacionalnem demografskem skladu, lahko več izveste tukaj, poziv poslankam in poslancem, naj glasujejo PROTI, pa lahko najdete tudi na tej povezavi.