Ljudstvo ima oblast! Ob veličastni zmagi na referendumu o noveli zakona o vodah

Ljudstvo ima oblast! Delavke in delavci, brezposelni, prekarci, mladi, starejši in drugi, ki smo na včerajšnjem referendumu o noveli zakona o vodah glasovali PROTI, smo zmagali skupaj!

Včeraj je ljudstvo odločno zavrnilo škodljive spremembe zakon o vodah! Tudi sindikati smo od samega začetka podpirali referendum o spornem zakonu, se povezali z okoljevarstvenimi organizacijami, s stroko in širšo civilno družbo ter aktivno sodelovali pri kampanji za glasovanje PROTI. Spremembe zakona so bile sporne z več vidikov, zato ne bomo dopustili, da vlada samovoljno, brez upoštevanja stroke in dialoga sprejema škodljive zakone, ki dajejo prednost kapitalu in ne ljudem! Hkrati pa je jasno, da pri tem referendumu ni šlo zgolj in samo za vprašanje o vodah, ampak tudi gre za jasno nezaupnico trenutni vladi. Poleg protestniškega gibanja, izstopa sindikalnih central iz socialnega dialoga, boja na ulicah, trgih, rekah in jezerih, smo včeraj tudi na referendumu jasno sporočili, da imamo dovolj!
Čas je, da ta vlada pade! Janez Janša mora po tako očitnem porazu odstopiti in omogočiti predčasne volitve! Če ne, smo pripravljeni na nove boje!