Delamo, a nimamo za burek – Pridružite se nam v Ljubljani, Ormožu in v Rogaški Slatini

Na Sindikatu Mladi plus je v teku naš projekt Delam, nimam za burek, v okviru katerega organiziramo različne dogodke o ekonomskem položaju študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev. Ta mesec ti potekajo v Ljubljani, Ormožu in Rogaški Slatini. Vabljeni!

Prihodnost ekonomske in socialne varnosti študentk in študentov

25. maja, na dan mladosti, ob 15. uri na travniku pri nogometnem igrišču v študentskem naselju v Rožni dolini v Ljubljani organiziramo javno tribuno z naslovom Prihodnost ekonomske in socialne varnosti študentk in študentov. Na njej se bomo ukvarjali s pomembnimi temami, s katerimi se soočamo študentke in študentje, kot so študentsko delo, delavske in socialne pravice, stanovanjska problematika, štipendijska politika in socialni transferji, kakovostno izobraževanje, lotili pa se bomo tudi tistih, na katere boste želeli opozoriti udeleženci in udeleženke. Na podlagi izmenjave izkušenj in mnenj bomo oblikovali zahteve, ki jih bomo nato posredovali odločevalcem s sporočilom, da si želimo svojo prihodnost pisati sami.

Več o dogodku najdete na Facebook strani dogodka, prijave pa zbiramo tukaj.

Posvetovanje o brezposelnosti mladih v Ormožu

V četrtek, 27. maja, bo ob 10. uri v Mladinskem centru Ormož (Grajski trg 3) potekalo posvetovanje o brezposelnosti mladih. Ti v Sloveniji predstavljajo skoraj 20 odstotkov vseh brezposelnih, prav tako mnogi delajo v prekarnih oblikah dela, zato jih je še posebej prizadela epidemija novega koronavirusa. Na posvet vabimo vse mlade, tako brezposelne kot tiste, ki si želijo sprememb na področju aktualne politike zaposlovanja mladih. Več bo mogoče izvedeti tudi o pravicah brezposelnih, o programih aktivne politike zaposlovanja in Jamstva za mlade.

Preberite si o dogodku, prijavite se na posvetovanje in se vidimo v Ormožu!

Posvetovanje o brezposelnosti mladih v Rogaški Slatini

Po Ormožu prihajamo še v Rogaško Slatino, in sicer v Mladinski svet občine Rogaška Slatina (Celjska cesta 3a), kjer bo posvetovanje o brezposelnosti mladih potekalo v soboto, 29. maja, ob 10. ure dalje. Udeležite se posvetovanja in se opolnomočite na področju delavskih pravic, poleg tega pa boste lahko z nami delili svoje izkušnje, ki nam bodo v prihodnje pomagale vplivati na spremembe politik zaposlovanja in programov za brezposelne.

Več informacij o dogodku najdete tukaj, za prijavo pa izpolnite ta obrazec.