Ministrstvo za delo laže in krade!

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ne želi popraviti krivic, ki jih je povzročilo mladim!

25. februarja je bil na nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide (brez glasu proti!) sprejet sklep, ki vladi nalaga, da v petnajstih dneh popravi krivico ter zagotovi povračilo vsem dijakom, dijakinjam, študentom in študentkam, ki so bili zaradi kršitve usklajevanja minimalne bruto urne postavke za študentsko delo oškodovani, in sicer skupaj za približno 100 tisoč evrov.

Rok se je iztekel v petek, 12. marca, ministrstvo za delo pa NI in NE BO popravilo omenjene krivice. Izgovarja se sicer, da nima pravne podlage, mi pa jim ob tem sporočamo: Realizirajte sklepe in ustvarite pravno podlago! Trenutna vlada vseskozi na hitro in na skrivaj – že vse leto – sprejema zakone, v protikoronske pakete vnaša zadeve, ki nimajo nobene povezave s samo epidemijo, samovoljno odloča in avtokratsko vodi državo. Zato sprejmite interventni zakon, s katerim boste popravili povzročene krivice! Mlade ste namreč oškodovali oziroma jim ukradli njihovo zasluženo plačilo, zdaj lažete, da tega ne morete pravno urediti!

Jasno pa je, da ministrstvo in vlada NE ŽELITA realizirati tega sklepa. Da primanjkuje predvsem politične volje, ne pa pravne podlage. Če naj mladi sploh še naivno verjamemo, da demokracija kaj velja, potem dokažite, da spoštujete sklepe, sprejete v »hramu demokracije«, in pokažite, da ne gre zgolj za farso!