Od brezposelnosti do vstopa v svet dela – Napovedujemo niz spletnih delavnic

V teh negotovih časih, ki jih je prinesla epidemija novega koronavirusa, te Sindikat Mladi plus vabi na niz spletnih delavnic, v okviru katerih bomo pripravili izobraževanja o delavskih pravicah, brezposelnosti, študentskem (ne)statusu in poskusili ugotoviti, kako na delovna razmerja vplivajo ukrepi za zajezitev bolezni covid-19. Odgovarjali bomo tudi na tvoje konkretne težave in vprašanja ter ponudili več nasvetov.

Brezposelna_en sem. Kaj pa zdaj?, 26. november

Kaj naj storim ob izgubi študentskega statusa?
Kdaj naj se prijavim na zavod za zaposlovanje in kaj sploh imam od tega?
Kakšni so pogoji za pridobitev denarne socialne pomoči?

Ti po glavi rojijo ta in podobna vprašanja, pa ne veš, kje poiskati informacije? Potem je Sindikat Mladi plus pravi naslov zate. Udeleži se naše delavnice in spoznaj svoje pravice ter obveznosti. Prijaviš se lahko tukaj.

Delo med epidemijo & vladni ukrepi, 3. december (POZOR! Dogodek žal odpade!)

Te begajo razmere, v katerih smo se v času epidemije znašle delavke in delavci? Ne veš točno, kaj pomenijo novi vladi ukrepi, kako je s pravili in določbami glede čakanja na delo, dela od doma, plač, nadomestil, dopustov in podobno?  Postavi nam vprašanje na tej povezavi in 3. decembra bomo nanj odgovorili na Facebook live dogodku, kjer bo mogoče v živo vprašati še kaj.

Vstop na trg dela, 10. december

Si zaključil_a s šolanjem in si zdaj pripravljen_a na svojo prvo službo? Življenjepis, priprava na razgovor, vprašanja za delodajalca … imaš že vse naštudirano? Ne? Potem je ta dogodek namenjen prav tebi. Seznani se z osnovnimi pravicami na trgu dela, spoznaj razliko med redno zaposlitvijo in prekarnimi oblikami dela ter se informiraj o tem, kako prepoznati kršitve na trgu dela. Na delavnico se prijavi tukaj.