Za epidemijo solidarnosti! – Vabljeni k sodelovanju na kreativnem natečaju!

Leto je naokoli in spet je pred nami PRAZNIK DELA, ki ga v Sloveniji praznujemo prvega in drugega maja. Obeležujemo ga v spomin na pretekle delavske boje in priborjene delavske pravice, letos pa ga bomo zaradi epidemije novega koronavirusa morali proslaviti malo drugače. Vendar pa nekatere stvari vseeno ostajajo nespremenjene: tudi letošnje leto, tako kot že nekaj let zapored, na Sindikatu Mladi plus v času okoli 1. maja pripravljamo Festival dostojnega dela, ki tokrat nosi slogan: Epidemija solidarnosti.

Ker pa dogodkov na prostem v letošnjem aprilu in maju zaradi vsem znanim okoliščin ne moremo organizirati, se selimo na družbena omrežja. Četudi se tokrat ob največjem delavskem prazniku ne bomo srečali na primer na ljubljanskem Rožniku, ki ravno letos obeležuje 130 let prvomajskih praznovanj, ne pomeni, da ga ne moremo praznovati z aktivno udeležbo. V časih, ko je prisotnih vse več napadov na skozi zgodovino že izborjene delavske pravice, praznovanju praznika dela posvečamo še več pozornosti.

Zato vse zainteresirane vabimo, da se nam pridružite k ustvarjanju kreativnih vsebin, ki jih bomo od 28. aprila do 10. maja delili na našem Facebook in Instagram profilu. Vsebine naj bodo objavljene v kakršnemkoli vizualnem formatu, ki ga je mogoče naložiti na Facebook in/ali Instagram. 

Na sindikatu bomo veseli: fotografij, video posnetkov, ilustracij, gifov, grafik, drugih vizualnih prispevkov, tisti, ki vam je bližje besedna umetnost, pa ste vabljeni tudi k objavi poezije. Edina kriterij glede medija izražanja sta ustvarjalnost in upoštevanje enega od naslednjih vsebinskih okvirjev oziroma tematskih sklopov:

  1. tematski sklop naj odgovarja na vprašanja: kako kot posameznik_ca praznik dela praznuješ v samoizolaciji, na kašne načine se letošnje praznovanje razlikuje od tistih, ki si se jih udeležili_a prejšna leta in kakšne simbole povezuješ s praznikom;
  2. Pri drugem tematskem sklopu nas zanima, kaj ti pomeni solidarnost, kako ta pojem razumeš in povezuješ s 1. majem;
  3. V tretjem sklopu pa te vabimo k razmišljanju o tem, za kaj se je v današnjem času vredno boriti in za katere vrednote zavzeti ob praznovanju praznika dela.

Svoje izdelke nam oddaj tako, da ob njih na Facebooku označiš našo Facebook stran (@mladiplus), v primeru, da vsebino objaviš na Instagramu pa jih opremi z oznako @mladiplus. V vsakem primeru pa k svojemu prispevku pripiši: Epidemija solidarnosti. 

Vsebine bomo zbirali do 10. maja, tri najbolj izvirne pa nagradili s praktično nagrado, ki naj za zdaj ostane skrivnost. Album vseh zbranih prispevkov bomo objavili 15. maja, takrat bomo razglasili tudi dobitnike oziroma dobitnice nagrad. Pridruži se nam, bodi kreativen_na, zabavaj se in predvsem ostani zdrav_a!