Sindikalna akademija ZSSS obvešča: razpisujemo nove seminarje za leto 2020

Drage članice, dragi člani sindikatov ZSSS!

Leto se počasi izteka in kot je v navadi, se oziramo nazaj, da vidimo, kaj je bilo dobro opravljeno. Obenem pa je to tudi čas za postavljanje novih ciljev. V Sindikalni akademiji smo v 2019 za vas pripravili triindvajset seminarjev, iz šestih različnih vsebinskih sklopov, kot so sindikalno vodenje, organiziranje delavcev, pravo, ekonomija, socialne zadeve ter varstvo in zdravje pri delu. Veseli smo bili vašega obiska in odzivov.

Organizatorji in izvajalci Sindikalne akademije ZSSS smo ob koncu leta za vas pripravili nabor novih vsebin, ki vam jih ponujamo v tokratnem prvem sklopu seminarjev, ki ga bomo začel s seminarjem o kazenski odgovornosti, in sicer 16. januarja v Mariboru.

Sledili bodo seminarji o:

  • včlanjevanju,
  • mobingu,
  • tehnikah pogajanj,
  • soupravljanju,
  • ekonomiji za sindikaliste.

Pripravljamo pa tudi nekaj novih seminarjev o:

  • spremembah, ki jih prinaša minimalna plača,
  • uporabi družbenih medijev in spletnih aplikacij pri sindikalnem delu,
  • spremembah pri plačah in družinskih prejemkih,
  • predstavitvi dela ZSSS in sindikatov dejavnosti (z naslovom Delamo – kaj?),
  • asertivnosti.

Razpored in lokacije najdete v spodnji tabeli:

 

Prvi sklop seminarjev bomo končali junija z reševanjem delovnopravnih sporov v Ljubljani. Z njimi pa bomo tako kot v prvem delu po različnih lokacijah (Ljubljani, Novi Gorici, Mariboru in Škofji Loki) nadaljevali jeseni.

Na seminarje se je treba prijaviti. Vse informacije v zvezi s prijavami dobite na telefonski številki: 01/43 41 236 ali na e-naslovu: izobrazevanje@sindikat-zsss.si. Kotizacija za posamezen seminar znaša 45 evrov za člane in 90 evrov za ostale zainteresirane udeležence, ki niso člani sindikatov ZSSS. Člani, ki zaradi finančnih težav ne morejo plačati kotizacije, naj se s pojasnilom obrnejo na službo ZSSS za izobraževanje, mi pa se bomo potrudili zagotoviti brezplačno kotizacijo. Pridržujemo si pravico do spremembe datumov in lokacij izvedb seminarjev.

O posameznih seminarjih vas bomo sproti obveščali prek e-novic, objav v Delavski enotnosti, e-sporočil in v koledarju spretne strani. Vsa vprašanja in predloge v zvezi z vsebinami in termini Sindikalne akademije lahko pošljete na izobrazevanje@sindikat-zsss.si.

Preden začnemo z novo serijo predavanj pa vam želimo še lepe praznike.

Se vidimo v novem letu!

Maruša Malnarič, koordinatorka izobraževanj ZSSS

Ker je že aktualen decembrski čas obdarovanja, smo na ZSSS pripravili predloge za darila s sindikalnimi vsebinami za naše člane in članice, podpornike in podpornice. Na voljo za nakup so trije različni boni v elektronski ali tiskani verziji, med drugim tudi kotizacija za seminar na Sindikalni akademiji po lastni izbiri. Več podrobnosti o obdarovanju s sindikalnimi darili je mogoče najti tukaj.

Povzeto z zsss.si