“Medtem ko vas ni bilo” – Sindikat Mladi plus vabi v kino in na prednovoletno druženje!

V veliko veselje nam je, da bomo 20. decembra znova združili moči s Kinodvorom in s Kinotripom, Kinodvorovim filmskim programom mladi za mlade.

Tako napovedujemo posebno projekcijo filma Medtem ko vas ni bilo (Sorry We Missed You), letošnjega Kinotripovega nagrajenca na LIFFu in najnovejšega filma znanega angleškega režiserja Kena Loacha, velikega portretista delavskega razreda, ki v svojih delih pogosto raziskuje tematike, povezane z vsakodnevnim življenjem, stiskami in problemi delavk in delavcev.

Medtem ko vas ni bilo

Ricky, Abby in njuna otroka živijo v Newcastlu. So ljubeča in povezana družina, a finančno jim ne gre najbolje. Ricky je zamenjal že vrsto slabo plačanih služb, Abby pa predano opravlja delo patronažne sestre. Zavedata se, da kljub trdemu delu nikoli ne bosta imela lastnega doma. Potem pa se Rickyju ponudi izjemna priložnost. Če bi prodal ženin avto in kupil kombi, bi se lahko samozaposlil kot pogodbeni kurir. Nova zaposlitev obeta svobodnejši delavnik in boljši zaslužek, toda …

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje. (via Kinodvor)

Posebna projekcija filma Medtem ko vas ni bilo bo v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana) na sporedu v petek, 20. decembra 2019, ob 15:30.

Več o filmu je mogoče izvedeti tu.

Po ogledu filma pa vas vabimo tudi v Kinodvorovo kavarno na neformalno prednovoletno druženje Sindikata Mladi plus.