Bili smo na konferenci v Beogradu

Del naše ekipe se je od četrtka do sobote mudil v Beogradu na zaključni konferenci projekta Rights at work, work on rights, ki ga je skupaj s konzorcijem desetih partnerjev iz regije in Evropske unije vodil Razvojni center za mlade iz Beograda.

Soborci in soborke iz Srbije so predstavili rezultate leto trajajočega projekta, s katerim so raziskovali poznavanje pravic iz dela med mladimi. V projekt so vključili 1000 mladih, starih do 35 let, ki so zaposleni v javnem sektorju. Kot se je izkazalo, naši sovrstniki v Srbiji slabo poznajo tako svoje delavske in socialne pravice kot tudi tudi vsebino pogodbe o zaposlitvi.

Delegacijo Sindikata Mladi plus sta v srbski prestolnici predstavljali Tea in Sabina.

Tudi pri nas so razmere med mladimi podobne. Mladi si željo stalnih in trajnejših oblik dela, vendar so pogosto v pomanjkanju druge izbire v svetu dela prisiljeni pristati tudi na številne nepravilnosti in kršitve, pri tem pa niti ne vedo, da je določena stvar nezakonita. V letošnjem letu smo na Sindikatu Mladi plus tako imeli kar nekaj pravnih svetovanj za mlade, ki so jim bile kršene različne pravice, in sicer tako pri opravljanju študentskega dela in drugih prekarnih oblik dela kot tudi pri pogodbi o zaposlitvi za določen čas.

Če imaš težave s svojim delodajalcem tudi ti, se obrni na nas. Z veseljem bomo pomagali. Če se nočeš izpostaviti, bomo varovali tvojo anonimnost in se borili v tvojem imenu. Zato smo tu sindikati. Da pomagamo delavkam in delavcem.

Piši nam na info@mladiplus.si, pokliči na 01/4341 267 ali pa nas obišči v naši pisarni na Dalmatinovi 4 v centru Ljubljane.