Sindikat Mladi plus v Mariboru: Posvet o pripravništvih

V ponedeljek, 15. 4. 2019, ob 17:00 Sindikat Mladi plus v Mariboru v Štuku organizira posvet o pripravništvih na področju pravosodja ter vzgoje in izobraževanja. Prvi posvet (pripravništva na področju pravosodja) bo trajal približno eno uro, njegov namen pa je ozavestiti študente in študentke o stanju pripravništev na področju pravosodja in jih seznaniti z možnostmi, ki jih imajo na poti do strokovnega izpita. Najpomembnejši del posveta bo zbiranje predlogov študentk in študentov, o tem kako bi stanje na področju pripravništev izboljšali. Predloge in mnenja bomo zbrali in jih v maju na zaključni konferenci predstavili delodajalcem, fakultetam in Ministrstvu za pravosodje. Na konferenco bomo povabili tudi vas, saj lahko samo s skupnimi močmi in predlogi stanje izboljšamo.

Posvet o pripravništvih na področju vzgoje in izobraževanja

Ali veš, da se v vzgoji in izobraževanju ne razpisuje pripravništev, kljub temu, da to določa zakon?
Kaj so delovne izkušnje in zakaj nadomeščajo pripravništva?
Ali veš koliko ur izkušenj potrebuješ za pristop k strokovnemu izpitu?
Kako dokazujem delovne izkušnje?
Se lahko prijavim na delovno mesto brez strokovnega izpita?
Kakšno bi moralo biti pripravništvo?

Če si ob zgornjih vprašanjih ugotovil_a, da nimaš odgovorov, potem pridi 15. 4. 2019 ob 18:00 v Štuk!

Takrat bomo odgovorili na vsa zgornja in tvoja vprašanja. Na koncu pa ti ponujamo možnost, da nam sporočiš svoje predloge, ki jih bomo posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, delodajalcem in fakultetam.

Posvet bo trajal največ uro in pol, njegov namen pa je ozavestiti študente in študentke o stanju pripravništev na področju vzgoje in izobraževanja. Študentje in študentke se boste seznanili_e z možnostmi, ki so na poti do strokovnega izpita.
Najpomembnejši del posveta bo zbiranje predlogov študentk in študentov, o tem kako bi stanje na področju pripravništev izboljšali. Predloge in mnenja bomo zbrali in jih v maju na zaključni konferenci predstavili delodajalcem, vodstvu fakultete in Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Na konferenco bomo povabili tudi vas, saj lahko samo s skupnimi močmi in predlogi stanje izboljšamo.

Več podrobnosti o dogodku je dostopnih tukaj.