Bodi z nami tudi v letu 2019!

Iskrena hvala, ker si bil_a v letu 2018 naš član oziroma članica. Upamo, da bomo tudi v bodoče sodelovali, družili, ti pomagali, če se boš na trgu dela znašel_a  v težavah, in ti nudili informacije, ki so zate pomembne.

Kot vsako leto, te tudi letos želimo spomniti, da članarina v Sindikatu Mladi plus za leto 2019 znaša simboličnih 12 €.

Glavni cilj Sindikata Mladi plus je povezovanje čim večjega števila mladih, zaščita njihovih pravic in prizadevanje za izboljšanje njihovega položaja v družbi. Sindikat deluje na različnih področjih, med drugim pa svojim članom in članicam nudimo tudi različne ugodnosti, storitve in priložnosti:

  • svetovanja (pravno, socialno, davčno, karierno),
  • pravno zaščito (pravno zastopanje, ki velja za vse, ki so člani oziroma članice sindikata vsaj šest mesecev in imajo za šest mesecev tudi plačano članarino),
  • usposabljanja (delavnice, predavanja, seminarji – v Sloveniji in tujini),
  • aktivizem (možnost participacije pri vseh aktivnostih sindikata, pri oblikovanju programa in stališč, pri projektnem delu v sindikatu in podobno).

Izvajamo tudi zagovorništvo mladih oziroma vključevanje stališč mladih v oblikovanje politik, ki vplivajo na njihov položaj v družbi. Zagovarjamo pravice dijakov, študentov, mladih brezposelnih in mladih prekarnih delavk in delavcev. To v praksi pomeni, da delujemo v različnih delovnih telesih na pristojnih ministrstvih, v raznih delovnih skupinah, se vključujemo v zakonodajne procese in podobno

Kot aktivni člani in članice nam s plačilom članarine tako tudi podelite mandat, da jasno in glasno zagovarjamo naše skupne interese. Moč sindikata je namreč v njegovih članih in članicah, saj smo lahko le skupaj smo močnejši!

Potrebujemo tudi tvoj glas, v zameno pa se moraš odpovedati le enemu evru na mesec.

Letno članarino lahko poravnaš z nakazilom na:

  • Sindikat Mladi Plus, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana,
  • TRR: SI56 6100 0001 6154 048 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA),
  • namen plačila: Plačilo članarine + ime in priimek (OBVEZNO!),
  • sklic/Referenca: SI00-3214001.

Pomembno!

Ob tem te obveščamo, da so z letošnjim letom ukinjene nalepke na sindikalni kartici ugodnosti. Najpomembneje je, da koriščenje popustov vseeno teče nemoteno naprej. Načini identifikacije na prodajnem mestu so: bančna kartica komitentov Delavske hranilnice, članov ZSSS, kartica ugodnosti, kot je bila v uporabi do zdaj, in članska izkaznica kateregakoli sindikata iz družine ZSSS z logotipom in napisom Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. O tej spremembi so bili v izogib morebitnim nevšečnostim obveščeni tudi ponudniki ugodnosti na prodajnih mestih.

Kot aktiven član oziroma članica nam s plačilom članarine tako tudi podeliš mandat, da lahko jasno in glasno zagovarjamo naše skupne interese.

Obljubljamo, da se bomo še naprej trudili, da bo tvoj glas slišan. 

Če te zanima več o sindikatu in o naših aktivnostih, lahko poiščeš dodatne informacije tudi na naši spletni strani www.mladiplus.si in na Facebook ter Twitter profilu Sindikata Mladi plus.

Če bi se rad_a v sindikat vključil_a še bolj aktivno ter sodeloval_a tudi pri oblikovanju našega programa in pri organizaciji naših aktivnosti, te bomo izjemno veseli tudi v ožji ekipi aktivistk in aktivistov.

Vsi, ki boste članarino poravnali do konca februarja, boste dobili tudi praktično darilo: 😉

Za več informacij smo na voljo na info@mladiplus.si in na telefonski številki 01/4341268.

Sindikalen pozdrav,

Ekipa Sindikata Mladi plus