Namenite 0,5 odstotka dohodnine Sindikatu Mladi plus!

Konec leta je čas za te stvari. Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 odstotkov svoje dohodnine nameni nevladnim in drugim organizacijam, tudi sindikatom. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka drugače v Sklad za nevladne organizacije. Upravičenci, ki jim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko) na spletni strani Finančnega urada RS. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 odstotka, 0,2 odstotka, 0,3 odstotka, 0,4 odstotka ali 0,5 odstotka dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati pol odstotka dohodnine.

Stvar pa je pomembna za nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu. Na Sindikatu Mladi plus vas zato vabimo, da 0,5 odstotka svoje dohodnine namenite nam in s tem pomembno pripomorete k našemu delovanju. Tako bomo lahko tudi z vašo pomočjo v prihodnje še aktivnejši, še močnejši, še boljši. 😉

Del dohodnine nam lahko namenite tako, da natisnete ta obrazec, ga izpolnite in nato odnesete/pošljete na pristojen finančni urad.

Donacija dohodnine pa je mogoča tudi prek sistema eDavki, in sicer z digitalnim potrdilom ali brez. Če želite v eDavke vstopiti brez digitalnega potrdila, boste potrebovali svoje davčno številko in številko zadnjega informativnega izračuna dohodnine. Za namenitev dela dohodnine pa boste potrebovali še davčno številko izbrane organizacije.

Naši podatki:

Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Sindikat Mladi plus
Dalmatinova ulica 4
1000 Ljubljana
Davčna številka: 17358477

Več o namenitvi dela dohodnine za donacije pa je mogoče prebrati tukaj.

Hvala! 🙂