Sestavi vlado!

V času, ko politične stranke trgujejo s svojimi kadri za zasedbo političnih mest in poskušajo sestaviti koalicijo, smo se organizacije civilne družbe (Danes je nov dan, Sindikat Mladi plus, Umanotera, Društvo Asociacija, Greenpeace Slovenija in druge) povezale z željo opozoriti na vsebino, ki jo pričakujemo od nove vlade (kakršnekoli že).

Zato smo naredili spletno mesto Sestavi vlado in tam objavili razpise za ministrice in ministrice z zahtevami, kot jih imamo mi.

Pobudo pa smo včeraj, 31. 7. 2018, predstavili tudi na novinarski konferenci in tam med drugim povedali:

Tea Jarc (Sindikat Mladi plus) je poudarila, da je treba ustvariti okolje, kjer bomo prek dostopnega, brezplačnega in kakovostnega izobraževanja lažje vstopali na trg dela ter tam imeli možnost dostojne zaposlitve. Ukiniti je treba prekarne oblike dela ter s tem delavkam in delavcem omogočiti tudi dostojno življenje. Le to bo tudi vodilo do dostojnih pokojnin za starejše. Najšibkejšim bi se moralo zagotavljati primerno socialno podporo, starejšim pa ustrezno dolgotrajno oskrbo. Treba je okrepiti boj za zmanjšanje neenakosti ter boj proti diskriminaciji na vseh ravneh, je sklenila.

Zdaj pa vabljeni k sestavljanju vlade! 😉