Predvolilni satirični spoti

Ekipa regijskega odbora Sindikata Mladi plus Podravje je pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami kritično analizirala programe strank in posnela več kratkih videov o nekaterih zaskrbljujočih rešitvah, ki nam jih stranke ponujajo.

Takole sporočajo:

Smo Sindikat Mladi plus Podravska regija, ki postajamo vse bolj zaskrbljeni in jezni. Zaradi bližajočih se volitev smo se odločili, da kritično analiziramo programe strank in posnamemo kratke videe o nekaterih zaskrbljujočih rešitvah, ki nam jih stranke ponujajo. Kljub temu da se kar vse po vrsti razglašajo za stranke, ki delajo za ljudi, v resnici počnejo ravno nasprotno – zasledujejo lastne interese oziroma interese manjšine. Da ne omenjamo strank, ki v predvolitvenem času širijo sovraštvo, nestrpnost, diskriminacijo in služijo kapitalu. Kot opozorilo navajamo sledeče: nobena stranka ni bila vpletena v nastajanje posnetkov, prav tako posnetki niso delo predvolilne kampanje strank, ki kandidirajo na letošnjih volitvah!

Naj živi borbena in kritična mladina!

Nova Slovenija (NSi)

Uresničitev davčne reforme, ki jo predlaga Nova Slovenija bi pomenila nov korak k bogatenju priviligiranih elit na račun dodatnega osiromašenja delovnih ljudi v Sloveniji. Implementacija politik stranke nad katero se navdušujejo v organizacijah kapitala, kot sta Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Ameriška gospodarska zbornica Slovenije (AmCham), bi bila izrazito škodljiva za družbeno-ekonomski položaj delavskega razreda v Sloveniji.

Lista Marjana Šarca (LMŠ)

Lista Marjana Šarca je svoj celoten program zapisala na 16 straneh. Če pa ga preoblikujemo v normalno obliko in se znebimo celostranskih slik Marjana Šarca dobimo bore 4 strani dejanskega teksta. Na teh štirih straneh je mogoče najti tudi izjemne literarne presežke. Z enim izmed njih je postregel Roman Kirn, dolgoletni diplomat in zunanjepolitični svetovalec Marjana Šarca.

Udejanjanje politik LMŠ ne bi bilo zgolj nadaljevanje nepravičnega in za večino prebivalstva škodljivega statusa statusa quo. Pripeljalo bi namreč do še večjega napada na delavske pravice, pospešenega razkroja institucij socialne države in še bolj hlapčevskega odnosa v razmerjih do mednarodnih vojaških in finančnih organizacij.

Oma gre ponovno na šiht

Glas za SMC, SD, NSi, SDS, SLS, SAB, LMŠ, je glas za to, da ljudi, ki so trdo delali za svoje pokojnine, ponovno vržemo na trg delovne sile.

ReSET

Stranka Rešimo Slovenijo elit in tajkunov (RESET) bi s svojimi ukrepi na področju zdravstva še dodatno razgradila javni zdravstveni sistem in povzročila bistveno zmanjšanje dostopnosti zdravstvenih storitev delovnim ljudem v Sloveniji.

Slovenska demokratska stranka (SDS)

Levica