Izdelano v Dagenhamu – Sindi časti filmski večer!

Zdaj že vemo, kajne?

“Sindi časti” je oznaka za neformalna srečanja Sindikata Mladi plus, kjer naša aktivistka Sindi časti pijačo, znanje, informacije in zabavo. Vsak mesec se zberemo na Dalmatinovi 4 v Ljubljani: ekipa Sindikata Mladi plus, člani in članice sindikata ter vsi, ki se želite naučiti česa novega ali spoznati z ljudmi, ki se soočajo s podobno situacijo kot vi. Z zelo sproščenimi srečanji želimo na Sindikatu Mladi plus zagotoviti vključujoč prostor za vse, ki ste dijaki, študenti, brezposelni, prekarni delavci in delavke ali pa se soočate z neprimernimi delovnimi pogoji.

Naslednje srečanje bo potekalo v sredo, 29. novembra, ob 17:00 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Tokrat si bomo v prvem delu srečanja ogledali film Made in Dagenham (Izdelano v Dagenhamu, s podnapisi v slovenskem/angleškem jeziku), sledil bo pogovor o filmu ter druženje.

»Made in Dagenham je navdihujoča in prisrčna zgodba o odločni tovarniški delavki, ki se zoperstavi največji svetovni korporaciji Ford Motors. Nesporazum zaradi plače preraste v upor delavk, ki za vselej spremeni britansko (delavsko) zgodovino. Zgodbo, ki se dogaja v šestdesetih letih v Angliji, so navdihnili resnični dogodki skupine odločnih tovarniških delavk, ki so združile moči v prizadevanjih za tisto, kar se jim je zdelo prav. Daleč stran od “lahkotnih šestdesetih”, na ulici Carnaby Street je življenje delavk v Dagenhamu prepredeno z zvoki in prizori optimističnega časa, ki jih vidijo na televiziji in slišijo po radiu. Rita O’Grady (Sally Hawkins) odraža to brezskrbno obdobje in se skupaj s sodelavkami v tovarni Ford Motors – Sandro (Jamie Winstone), Eileen (Nicola Duffett), Brendo (Andrea Riseborough), Monico (Lorraine Stanley) in Connie (Geraldine James) – zabava nad lastnimi slabimi pogoji dela. Lisa (Rosamund Pike) je inteligentna diplomantka s Cambridgea, doma ujeta z možem, ki ji svetuje, naj svoja mnenja raje ohranja zase. Čeprav ne živi v svetu tovarniških delavk, z njimi deli poglede na svet. Nihče si ne bi mislil, da bo delavska revolucija prišla v angleško mestece Dagenham, a nekega dne se zgodi prav to.« Več o filmu si lahko prebereš tu.

Vsa srečanja z nami in Sindi potekajo v neformalnem vzdušju in so namenjena tudi temu, da se med seboj spoznamo. Srečanja ti ponujajo priložnost, da aktiviste in ožjo ekipo Sindikata Mladi plus povprašaš vse, kar te je kadarkoli zanimalo o nas, temah, ki jih naslavljamo, se dogovoriš za osebna svetovanja in hkrati predlagaš, katere teme bi Sindikat Mladi plus še moral nagovarjati, kaj te zanima, česa si želiš.

Prijaviš se lahko tukaj. Se vidimo v četrtek, 29. 11. 2017!