Sindi časti – spoznavni večer!

Zdaj že vemo, kajne?

“Sindi časti” je oznaka za neformalna srečanja Sindikata Mladi plus, kjer naša aktivistka Sindi časti pijačo, znanje, informacije in zabavo. Vsak mesec se zberemo na Dalmatinovi 4 v Ljubljani: ekipa Sindikata Mladi plus, člani in članice sindikata ter vsi, ki se želite naučiti česa novega ali spoznati z ljudmi, ki se soočajo s podobno situacijo kot vi. Z zelo sproščenimi srečanji želimo na Sindikatu Mladi plus zagotoviti vključujoč prostor za vse, ki ste dijaki, študenti, brezposelni, prekarni delavci in delavke ali pa se soočate z neprimernimi delovnimi pogoji.

Po kratkem poletnem premoru Sindi znova časti. 🙂 Naslednje srečanje bo potekalo v četrtek, 12. oktobra, med 17.00 in 20:00 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Tokrat organiziramo spoznavni večer, v okviru katerega bodo imeli zainteresirani mladi (pa tudi tisti malo manj mladi, seveda) možnost individualnega pogovora s člani in članicami ekipe Sindikata Mladi plus, ki jih bodo lahko povprašali marsikaj, med drugim tudi tole:

  • Kaj sploh so sindikati in ali so za mlade dejansko pomembni?
  • Kakšne pravice imam kot brezposelna oseba?
  • V katerih primerih lahko delam prek študentske napotnice in v katerih ne?
  • Kdaj lahko delam kot s. p. in kdaj ne?
  • Kaj so elementi delovnega razmerja?
  • Ali lahko delodajalec kot pogoj za zaposlitev od mene zahteva, da odprem s. p.?
  • Ali lahko od delodajalca, pri katerem delam kot samostojni podjetnik, zahtevam, da me redno zaposli?

Če bo šlo za bolj poglobljene primere o posamezni tematiki, povezani s trgom dela, se bodo člani in članice našega sindikata lahko naročili tudi na brezplačno pravno svetovanje pri naši pravnici.

Vsi, ki vas zanima aktivno udejstvovanje pri Sindikatu Mladi plus, pa boste na dogodku imeli tudi možnost bolje spoznati naše aktiviste in aktivistke ter se z nami dogovoriti o morebitnem skupnem sodelovanju.

Spoznavnemu večeru bo sledila še manjša pogostitev in neformalno druženje, namenjeno navezovanju stikov med vsemi nami.

Izgovorov, da se nam kdo ne bi pridružil torej ni. Se vidimo v četrtek, 12. 10. 2017 ob 17.00 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Prijave na dogodek (zaradi lažje organizacije) sprejemamo tukaj.