Potujoča šola sindikalizma – misija Novo mesto!

Si brezposeln_a in imaš dovolj, da se vsi obnašajo do tebe, kot da si len_a in brez znanja? Te jezi čakanje na Zavodu za zaposlovanje in začasne, negotove zaposlitve, ki so na voljo? Ti je blizu kritično razmišljanje in vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice? 

Ekipa Sindikata Mladi plus, sindikata študentov, dijakov in mladih brezposelnih, v okviru projekta Kažipot do dostojnega dela potuje po Sloveniji in organizira brezplačna zanimiva izobraževanja, delavnice in druge aktivnosti: vse o sindikalizmu, delavskih pravicah, aktivnem državljanstvu, zaposlovanju in še marsikaj drugega. Za motivirane in radovedne mlade med 15. in 29. letom starosti.

Kaj?

Po Ljubljani, Kranju, Kopru, Mariboru in Murski Soboti se septembra dobimo na Dolenjskem. Med 12. septembrom in 26. septembrom bomo v Novem mestuv prostorih Območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje, Cvelbarjeva 3, Novo mesto, kjer bomo med drugim organizirali tudi tečaj namiznega založništva in grafičnega oblikovanja.

Naše aktivnosti so namenjene mladim brezposelnim in študentom med 15. in 29. letom starosti, sestavljene pa so iz več vsebinskih sklopov:

  1. teden

Torek, 12. 9. 2017, 10:00 – 17:00, Mladi in mladinski sektor, aktivno državljanstvo, vstop na trg dela

Četrtek, 14. 9. 2017, 10:00 – 17:00, Različne oblike dela, dostojno in prekarno delo, sindikalizem in Sindikat Mladi plus – 1. del

Petek, 15. 9. 2017, 10:00 – 17:00, Različne oblike dela, dostojno in prekarno delo, sindikalizem in Sindikat Mladi plus – 2. del

  1. teden

Tečaj namiznega založništva – priprava slikovnega materiala za tisk in splet, osnove grafičnega oblikovanja, oblikovanje, postavitev teksta in grafike za določen format in s sredstvi, ki jih imamo na voljo (z lastnimi prenosniki in prosto dostopnimi programi).

Ponedeljek, 18. 9., 2017, 10:00 – 15:00

Torek, 19. 9. 2017, 10:00 – 15:00

Sreda, 20. 9. 2017, 10:00 – 15:00

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 10:00 – 16:00 

Omenjeni sklop vodi Kaja Vidovič iz mariborskega Kolektiva Pizda!

  1. teden

Torek, 26. 9. 2017, 10:00 – 18:00, Mladim prijazno podjetje, evalvacija & načrt za naprej, podelitev potrdil – Sindikat Mladi plus razmišlja o vzpostavitvi certifikata Mladim prijazno podjetje, zato želimo s posebno delavnico ugotoviti, kdo so delodajalci, ki zaposlujejo mlade in katera podjetja so s svojo politiko zaposlovanja ter delovnimi pogoji prijazna do mladih. Zanimajo nas izkušnje mladih na delovnem mestu, njihove potrebe, težave in želje.

Vsak udeleženec bo ob koncu šole sindikalizma prejel tudi posebno potrdilo o udeležbi z navedenimi osvojenimi kompetencami in veščinami.

Pomembno!

Prijave zbiramo tukaj.

Kdo?

Sindikat Mladi plus je tisti sindikat, ki za vas išče, prijavlja in objavlja sumljive, bizarne in nezakonite oglase za delo, politikom in odgovornim v državi podeljuje buče, ko ti govorijo neumnosti in neresnico, ter se vsakodnevno na najrazličnejše načine bori in zavzema za pravice študentov, dijakov in mladih brezposelnih. Ustvarjamo svoj podcast oziroma svojo internetno radijsko oddajo, izdajamo revijo, organiziramo razne dogodke, udeležujemo se protestov in različnih akcij, v prvi vrsti pa želimo povezati mlade, jih izobraziti o njihovih pravicah ob vstopu na trg dela, jim nuditi podporo pri iskanju zaposlitve in pomagati reševati probleme, s katerimi se srečujejo.

Izkušnje udeležencev

Ta unikatna delavnica je super priložnost, da se naučiš in izveš nekaj novega, ter se povežeš s svojimi vrstniki in vrstnicami. Z udeležbo se boš aktiviral in pridobil veliko novih kompetenc, za katere sploh nisi vedel, da obstajajo. Tanja, 25 let, udeleženka potujoče sindikalne šole Sindikata Mladi plus na Gorenjskem

Več vtisov udeležencev je mogoče prebrati tukaj, dostopno pa je tudi naše poročilo o tem, kaj smo v okviru projekta Kažipot do dostojnega dela naredili do zdaj.

Se vidimo!

Naša izobraževanja so neformalnega tipa, zato naj te ne skrbi, če se kakšnega od navedenih vsebinskih sklopov ali terminov slučajno ne bi mogel/a udeležiti. Udeleženec oziroma udeleženka dobi gradivo za vsak sklop, tudi če ne more nujno priti.

Imaš še kakšno vprašanje? Piši nam na kazipot@mladiplus.si

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.”

+ še malo drugače o tem, kdo smo in kaj počnemo. 🙂

Aktiviraj, usposobi, organiziraj – se!

Tokrat malo drugače o tem, kdo smo in kaj počnemo. In zakaj smo skupaj močnejši. > http://bit.ly/2pEPbt4. 🙂 #kažipot

Posted by Mladi plus on Tuesday, May 16, 2017