Jamramo in iščemo rešitve – Sindi časti!

Sindi časti nasvet!

Na naslednjem srečanju, ki ga časti Sindi, v četrtek, 29. 6. 2017 ob 18:00 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani, lahko prisluhneš zgodbam in nasvetom, predstaviš svojo situacijo, vprašaš naša strokovnjaka Tomaža Kuralta in Leo Hrovat, za nasvet in se družiš z ostalimi, ki se nahajajo v podobni situaciji. Možnost boš imel_a postaviti konkretna vprašanja iz naslova pravic iz delovnega razmerja, brezposelnosti, uveljavljanja socialnih pravic, dohodnine in podobno.

Kaj se je zgodilo, da je prišlo do odpovedi? Na kakšen način so ti sporočili?
Spremljaš oglase dnevno? Ali kar piše v oglasu, potem tudi drži na razgovoru pri delodajalcu?
Kakšne so tvoje izkušnje z razgovori?
So ti povedali za tvoje plačilo in koliko časa boš delala?
Kakšno pogodbo so ti predlagali, bi imel poskusno delo, bi delal preko podjemne, so ti predlagali odprtje s.p.?
So ti dali pogodbo na vpogled?
So ti na ZRSZ pojasnili tvoje pravice in dolžnosti?

Kdo? Mladi brezposelni in vsi, ki ste se znašli v začaranem krogu kratkotrajnih oblik dela in brezposelnosti. Na Sindikatu Mladi plus opažamo, da se brezposelnim pogosto ne namenja nikakršne pozornosti (razen, da se jih napotuje na razne delavnice), sploh ne v smislu zagotavljanja informacij o pravicah, ki jih imajo.

Ker se nam to ne zdi sprejemljivo, te želimo povabiti na dogodek, kjer boš spoznal_a ostale, ki se nahajajo v podobni situaciji, in dobil_a odgovor na kakšno pereče vprašanje, ki te že dolgo muči.

Po tem, ko bomo poskusili odgovoriti na vsa vaša vprašanja, sledi neformalno druženje ob prigrizkih in pijači, kjer boste lahko tudi osebno spoznali ekipo Sindikata Mladi plus ter tudi nas povprašali o sindikatu ter imeli možnost včlanitve.

Kako? Že pred samim dogodkom želimo od tebe slišati nekaj zgodb in vprašanj, ki se ti postavljajo glede pravic v času brezposelnosti, socialne varnosti, glede tega, kaj lahko delodajalci od tebe zahtevajo na razgovorih in podobno. Pozivamo te torej, da nam že pred dogodkom – do 23. junija – pošlješ vprašanja na info@mladiplus.si. Na ta način boš na dogodku zagotovo dobil_a vse odgovore!

Prijave na dogodek (zaradi lažje organizacije) sprejemamo tukaj.