Sooblikuj prihodnost Sindikata Mladi plus!

Članska razprava o prihodnosti organizacije.

Na Sindikatu Mladi plus bomo jeseni izvedli volitve in zastavili nov plan dela. Ker verjamemo, da je pri tem ključno upoštevati tudi mnenje naših članic in članov, te vabimo, da nam pomagaš pri oblikovanju prihodnosti naše skupne organizacije.

Vabimo te, da se nam pridružiš na članski razpravi, ki bo potekala po novem v sredo (!), 7. 6. 2017, ob 17:30 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani in prispevaš svoje mnenje, predloge, ideje.

Teme za razpravo:

  1. Storitve za članstvo

Kako lahko Sindikat Mladi plus nudi boljše storitve za svoje člane in članice? Trenutno ponujamo izobraževanja, individualno svetovanje (pravno, davčno, karierno …) in pravno pomoč, predvsem, ko gre za delovno-pravne spore.

Potrebuješ še kaj? Kaj bi si še želel_a od SM+?

  1. Komuniciranje in informiranje

Veliko pozornosti namenimo ozaveščanju in informiranju mladih, predvsem s komuniciranjem na družbenih omrežjih. Že poznaš našo akcijo Stop Kršitvam – ZA dostojno delo!, v okviru katere objavljamo sporne oglase za delo? Pa buče, s katerimi ne pristajamo na neumnosti in neresnice odgovornih, politikov in odločevalcev, temveč njihovim spornim izjavam nastavljamo ogledalo in ponudimo protiargumente? Vsi člani in članice dobivajo novičnik, ki izhaja vsakih štirinajst dni. Pa imaš dovolj informacij? Te informacije dosežejo? Ali kakšne pogrešaš? Povej nam, kako želiš biti bolje informiran_a in na kakšen način.

  1. Usposabljanja

Usposabljamo mlade, da bodo poznali svoje pravice in se zanje tudi borili ter s tem prišli do zaposlitev, ne da bi zraven morali pristajati na prekarne oblike dela. S Potujočo šolo sindikalizma potujemo po celi Sloveniji in predstavljamo naslednje vsebine: dostojno in prekarno delo, razlike med različnimi pogodbami in oblikami dela, participacija mladih, vstop na trg dela, aktivno državljanstvo in še in še. Prav tako usposabljamo tudi mlade v srednjih šolah.

Zanimajo tudi tebe ta usposabljanja? Bi jih rad_a predstavil_a v svojem kraju? Ali pa imaš ideje za nove teme?

  1. Zagovorništvo

Borimo se za kakovostna in plačana pripravništva, prakse in vajeništvo ter za dostojno delo za vse. Prispevamo k oblikovanjem ukrepov aktivne politike zaposlovanja za mlade. Zagovarjamo človekove pravice in solidarnost. Naslavljamo tudi teme povezane z okoljem, privatizacijo, migracijami, LGBTQ in druge. Imaš tudi ti mnenje o omenjenih temah? Katera področja in problematiko bi po tvojem še morali nasloviti?

  1. Lokalno delovanje

Svoje delovanje še bolj intenzivno širimo na lokalno raven. Zgoraj omenjene vsebine želimo pripeljati do mladih s cele Slovenije, hkrati pa zraven naslavljati lokalne specifike. Iščemo nove aktiviste in aktivistke, ki jih zanima tudi delovanje v svojem lokalnem okolju, naslavljanje tem, s katerimi se ukvarja Sindikat Mladi plus, in boj za izboljšanje položaja mladih v družbi. Če si tudi ti med njimi, nam hitro piši na info@mladiplus.si in se nam pridruži.

Vse našteto predstavlja le del aktivnosti, ki jh izvajamo na Sindikatu Mladi plus. V prihodnje bi radi svoje delovanje še izboljšali, okrepili ekipo in še naprej zagotavljali strokovnost dela, ki ga opravljamo. In zato bomo veseli tudi tvojih predlogov, kako lahko to dosežemo skupaj.

Pridruži se nam torej v sredo (!), 7. 6. 2017, na članski razpravi o prihodnosti Sindikata Mladi plus, zaupaj nam svoje mnenje, aktiviraj se in spoznaj našo ekipo. Razprava bo potekala na Dalmatinovi 4, v Ljubljani, s pričetkom ob 17:30.

V kolikor se razprave ne moreš udeležiti, a te sooblikovanje prihodnosti Sindikata Mladi plus vseeno zanima, nam piši na info@mladiplus.si

Pridruži se nam v boju za dostojno delo, saj smo le skupaj močnejši!

Sindikat Mladi plus