Filmski večer: Dva dneva, ena noč – Sindi časti!

Zdaj že vemo, kajne? “Sindi časti” je oznaka za neformalna srečanja Sindikata Mladi plus, kjer naša aktivistka Sindi časti pijačo, znanje, informacije in zabavo. Vsak mesec se zberemo na Dalmatinovi 4; ekipa Sindikata Mladi plus, člani in članice sindikata ter vsi, ki se želite naučiti česa novega ali spoznati ljudmi, ki se soočajo s podobno situacijo kot vi. S sproščenimi srečanji želimo na Sindikatu Mladi plus zagotoviti vključujoč prostor za vse dijake, študente, brezposelne, prekarne delavke in delavce ter druge, ki se soočate z neprimernimi delovnimi pogoji.

Vsako srečanje je sestavljeno iz dveh delov; najprej mi pripravimo predavanje ali delavnico na izbrano temo, po tem pa sledi priložnost za druženje in pijačo.

Naslednje srečanje bo potekalo v torek, 11. aprila, ob 18:00 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Tokrat si bomo v prvem delu srečanja ogledali sodoben belgijsko-francoski film Dva dneva, ena noč, sledila bo razprava o filmu in druženje. Film prikaže zgodbo delavke Sandre, ki nekega dne izve, da jo bodo odpustili, razen če svoje sodelavke in sodelavce prepriča, da se odpovejo delu finančne nagrade, ki bi jo sicer dobili – skratka, da torej solidarno stopijo skupaj in s tem ohranijo Sandrino zaposlitev. Več o filmu si lahko preberete tukaj.

Vsa srečanja z nami in s Sindi potekajo v neformalnem vzdušju in so namenjena tudi temu, da se med seboj spoznamo. Srečanja ti ponujajo priložnost, da aktiviste in ožjo ekipo Sindikata Mladi plus povprašaš vse, kar te je kadarkoli zanimalo o nas, temah, ki jih naslavljamo, se dogovoriš za osebna svetovanja in hkrati predlagaš, katere teme bi Sindikat Mladi plus še moral nagovarjati, kaj te zanima, česa si želiš.

Torej … izgovorov, da se nam kdo ne bi pridružil … ni. Se vidimo v torek, 11. 4. 2017.