Anketa o socialnem dialogu na ravni podjetja

Na Sindikatu Mladi plus trenutno izvajamo projekt Kažipot do dostojnega dela, v sklopu katerega želimo med drugim raziskati stanje socialnega dialoga na različnih ravneh, vključno s podjetji.

Pripravili smo kratko anketo za delodajalce, za katero si želimo, da doseže kar največje število naslovov, zato se na vse delodajalce obračamo s prošnjo, da anketo rešite ali povezavo delite z vašimi kontakti. Na anketo lahko odgovarjajo predstavniki vodstev podjetij oziroma osebe, ki se ukvarjajo s kadrovanjem.

Anketa je dostopna tukaj. 

Ker se zavedamo, da je dialog ključ do dobro urejenih delovnih razmerij in odnosov na delovnem mestu nas zanima, kako to poteka pri delu različnih podjetij. Prav tako je nekaj vprašanj usmerjenih direktno na mlade, saj nas zanima, kako so tudi mladi vključeni v podjetja in kako delodajalci razumejo potencialno sodelovanje z mladimi.

Znotraj projekta bomo zbrali različne primere ter v projektu predstavili tudi brošuro z več informacijami glede spodbud za zaposlovanje mladih, ki bo delodajalcem lahko olajšala delo z mladimi (zaposlenimi). Brošuro bomo z veseljem delili tudi z vami.

Prav tako smo podobno anketo delili med sindikate oz. predstavnike delavcev, s čimer želimo slišati obe strani, na podlagi tega pa bomo lahko oblikovali tudi priporočila za krepitev socialnega dialoga na ravni podjetij.