Usposabljanje v Ljubljani

Sindikat Mladi plus z veseljem napoveduje začetek prvega usposabljanja znotraj mladinskega dela v okviru novega projekta Kažipot do dostojnega dela, v katerega se lahko vključiš tudi ti!

Verjameš, da vsak od nas lahko prispeva k boljšemu jutri in ti ni vseeno v kakšni družbi živiš?

Imaš kopico idej, pa ne veš kam z njimi?
So ti blizu vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice?
Bi rad_a spremenil_a svet na bolje?

Sindikat Mladi plus z veseljem napoveduje začetek prvega usposabljanja znotraj mladinskega dela v okviru novega projekta Kažipot do dostojnega dela, v katerega se lahko vključiš tudi ti!

Za kaj gre?

Kažipot do dostojnega dela je projekt Sindikata Mladi plus, s katerim smo uspešno kandidirali na javnem razpisu »Spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposljivost 2016-2018,« ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in ki je delno financiran iz Evropskega socialnega sklada.

S projektom vzpostavljamo okolje, smernice in mehanizme, s pomočjo katerih bodo mladi lažje vstopili na trg dela in krepili pomen dostojnega dela in socialnega dialoga.

Iščemo motivirane, samoiniciativne, razmišljujoče in radovedne mlade osebe, ki jim niso tuje vrednote sindikalizma in delavskega organiziranja oziroma bi o njih rade izvedele več, obenem pa jih zanima boj za izboljšanje položaja mladih, predvsem na področju delovnih in socialnih pravic.

Kaj ponujamo?

V vseh slovenskih regijah (pomurska, podravska, jugovzhodna, osrednjeslovenska, gorenjska, obalno-kraška, goriška, primorsko-notranjska, posavska, zasavska, savinjska, koroška) bomo v letih 2017 in 2018 izvedli modul večmesečnega usposabljanja, ki bo zajel celo vrsto zanimivih izobraževanj in drugih relevantnih aktivnosti.

Naslavljali bomo različne tematike s področja zaposlovanja in dostojnega dela, obenem pa bomo udeleženkam in udeležencem zagotovili možnost pridobivanja znanja in kompetenc, ki so pomembne pri oblikovanju promocijskih aktivnosti in kampanj, uporabne pri vrsti poklicev in na splošno iskane znotraj mladinskega sektorja.

Pozor, pozor!

Januarju začenjamo z izvedbo usposabljanj znotraj mladinskega dela v osrednjeslovenski regiji, zato se prvič dobimo v prestolnici.
Usposabljanja bodo potekala v prostorih Regijske organizacije zahodne Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije na Parmovi ulici 51 v Ljubljani.

Lotili se bomo naslednjih tematik:
– sindikalne vsebine (vse o elementih delovnega razmerja, sindikalizem, različnih oblike dela, socialnem dialogu in dostojnem delu),
– aktivno državljanstvo (participacija mladih v družbi, aktivno sodelovanje pri procesih odločanja)
– zaposlitvene vsebine (trg dela, aktivne politike zaposlovanja) in mehke veščine
– kreativno pisanje (kako pisati, pripovedovati, kreativno razmišljati o sindikalnemu organiziranju, dostojnem delu, delavskih pravicah) (na voljo samo na usposabljanju v osrednjeslovenski regiji)

Usposabljanja bodo potekala od 12. 1. do 1. 2. 2017, več o terminih pa v priponki.

Projekt je namenjen mladim v starosti od 15 do 29 let. Prijaviš se lahko na http://bit.ly/2hjYuFz in tam pustiš zahtevane podatke. Prijave zbiramo do 5. 1. 2017.Število mest je omejeno. Za več informacij smo na voljo na: info@mladiplus.si
– Termini usposabljanj: Termini_Ljubljana

Logo_EKP_socialni_sklad_SLO
MIZS.jpg1
»Naložbo sofinancira Evropski socialni sklad / Evropski sklad za regionalni razvoj / Kohezijski sklad ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.«