Iščemo dobre delodajalce!

Dvodnevna konferenca z mladimi in odločevalci

Zadnja leta se o mladih veliko govori. Mi pa se sprašujemo, koliko se za mlade v resnici tudi naredi. Zato organiziramo dvodnevno konferenco, na kateri se bomo z gosti vprašali o položaju mladih v Sloveniji, predstavili ukrepe na področju aktivne politike zaposlovanja mladih, zbrali na kup nekaj najbolj zanimivih delodajalcev pri nas in predvsem; od mladih želimo izvedeti kakšnega dela, delovnega okolja in s tem povezanih ukrepov si sami želijo, zahtevajo in pričakujejo. Konferenca je namenjena prav mladim, zato – pridi in sodeluj!

Ali se lahko mladi poslovimo od zaposlitev za nedoločen čas? Ali je prekarnost naša edina usoda? Ali si moramo mladi sami ustvariti zaposlitev?

Na konferenci bomo spoznali različne delodajalce in njihov pogled na zaposlovanje mladih.

Prav tako bodo pregledali, kakšne so spodbude za zaposlovanje mladih so trenutno aktualne in kako lahko delodajalce spodbudimo k zagotavljanju dostojnega dela za mlade. Na konferenci bomo predstavili tudi idejo o Certifikatu »Mladim prijazno podjetje«.

Konferenca je namenjena prav mladim, zato – pridi in sodeluj!

Organizira: Sindikat Mladi plus Lokacija: City Hotel, Dalmatinova 15, Ljubljana

Datum: 3. 11. in 4. 11. 2016

OPIS DOGODKA

Četrtek, 3. november

9:30 – 10:00 Prihod udeležencev in registracija

10:00 Okrogla miza z gosti o mladih v Sloveniji o njihovem položaju na trgu dela
S strokovnjaki, predstavniki odločevalcev in mladimi bomo razpravljali o tem, kdo sploh so mladi; ali so apatični, ali aktivni; ali si sploh želijo zaposlitve za nedoločen čas; kaj vse so pripravljeni narediti za to, da bi lahko delali in kdo jih dandanes v družbi sploh zastopa. Predstavili pa bomo tudi rezultate ankete, v kateri smo mlade spraševali, kdo so najboljši delodajalci in kaj je zanje na delovnem mestu pomembno.

12:15 Okrogla miza z gosti o tem, kako lahko spodbudimo večje zaposlovanje mladih in iskanje dobrih praks
Pregledali bomo trenutne spodbude za zaposlovanje mlade, ukrepe Jamstva za mlade ter primer, ki je vzpodbudil delodajalce k zagotavljanju boljših pogojev za usklajevanje družinskega in poklicnega življenja: »Certifikat družini prijazno podjetje«

14:15 Dostojno delo vs. prekarno delo
S pomočjo interaktivne delavnice se bodo mladi seznanili z različnimi oblikami dela, prepoznali kršitve in izrazili svoje mnenje.

17:00 Zaključek prvega dneva

Petek, 4. november

9:30 – 10:00 Prihod udeležencev in registracija

10:00 “Ted Talk” z izbranimi delodajalci in diskusija z občinstvom
Delodajalci bodo predstavili svoje poglede na zaposlovanje mladih; kako se to udejanja v velikih podjetjih, s katerimi izzivi se soočajo manjši delodajalci, podjetniki, nevladne organizacije …

12:15 Uvod v posvetovanje o uvedbi certifikata Mladim prijazno podjetje
Posvetovanje o tem, ali je smiselno uvesti Certifikat Mladim prijazno podjetje, ki bi lahko spodbudil zagotavljanje dostojnega dela za mlade. Kaj so prednosti in slabosti takega certifikata in kakšni bi bili kriteriji za delodajalce, ki bi želeli certifikat dobiti.

17:00 Zaključek konference.

Vabimo vse mlade, da se prijavijo na dogodek in sodelujete v oblikovanju predlogov politik, ki neposredno vplivajo na življenja nas vseh.
To storite tako, da kliknete na tole povezavo in tam pustite zahtevane podatke. V primeru, da ne živite v Ljubljani, vam krijemo stroške prevoza in prenočišča v času dogodka. Rok za prijavo na dogodek je 28 .10. 2016

Spremljajte nas tudi na Facebooku, kjer bomo sproti razkrivali, kdo bodo govorniki na konferenci.