Javna tribuna; “Kdo se boji mladih?”

Na javni tribuni bomo odprli razpravo o pripravništvih v Sloveniji, o načinih delovanja, ki smo jih že preizkusili, o uspehih in omejitvah, ter o tem, kako in kam naprej.

Kako se spoprijeti z nepravilnostmi, diskriminacijo in omejevanjem enakih možnosti s strani države? Kaj storiti, ko se država ne drži lastnih predpisov ali ignorira vrednote, katere naj bi uveljavljala pri svojem delu? Kaj konkretno bi morala država narediti pri zagotavljanju kvalitetnih pripravništev ter prvih zaposlitev in kakšna je pri tem vloga nas, mladih?

Tribuna bo razdeljena v 3 vsebinske sklope (od (samo)organiziranja mladih preko konkretnega razpisa za učitelje začetnike v vzgoji in izobraževanju do načrtov/možnosti za naprej).

Vsak sklop se bo začel s podrobno predstavitvijo problematike, potem bo sledila debata vseh prisotnih.

Želja vseh nas je dogodek zaključiti s konkretnimi predlogi rešitev in te predloge tudi – realizirati.

Zato; Pridruži se nam, povej svoje mnenje, predstavi svoje predloge, skupaj z drugimi sodeluj v oblikovanju lastne prihodnosti! Če kaj, smo se do zdaj naučili, da nam nič ne bo podarjeno!

Tribuna bo potekala 18. 1. 2016 od 17. ure naprej, v veliki dvorani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, v 6. nadstropju na Dalmatinovi ulici 4 v Ljubljani.

Obvezne so prijave preko spleta;
https://docs.google.com/forms/d/1WgDZXkE40e24LKI6IZEo7SR1teVoZaO7U0eJAwNcbYA/viewform

Povej naprej!

javna_tribuna_letakcb

Save