Na Sindikatu Mladi plus iščemo aktiviste

Verjameš, da vsak od nas lahko prispeva in mora prispevati k boljšemu jutri za vse?
V tebi vre idej, pa ne veš, kam z njimi?
Ti ni vseeno, kaj se dogaja okoli tebe, pa ne veš, kako se s tem spopasti?
So ti blizu vrednote kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice?
Si mlad in si želiš spreminjati svet in sebe – na bolje?
Pridruži se nam, mladim, ki želimo nekaj več!
Pridruži se Sindikatu Mladi plus!

Sindikat Mladi plus je sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih, kjer se zavzemamo za pravice omenjenih skupin, delujemo pa tudi na področju izboljšanja položaja prekarnih delavcev in zagotavljanja dostojnega dela za vse.
Delujemo na več področjih, kjer:
a) našim članom pomagamo reševati probleme, s katerimi se srečujejo pri izobraževanju, zaposlovanju ter iskanju dela, nudimo različna svetovanja, izobraževanja in delavnice na različne teme (davki, pravo, kariera, odhod v tujino … ) ter jim omogočamo naslavljanje lastnih ter družbenih izzivov;

b) smo zagovornik mladih pri pogajanjih za izboljšanje zakonodaje na področju zaposlovanja mladih, pripravništev, sheme Jamstvo za mlade ter drugih ukrepov s področja delovne in socialne zakonodaje.

c) smo aktivni del družbe, ki je na probleme pripravljen aktivno opozarjati tudi – na ulici, s pozivi, na protestih, v raznih aktivističnih akcijah in z udejstvovanjem na humanitarnih in drugih področjih.

Smo mladinska organizacija, kar pomeni, da deluje po principu mladi, z mladimi, za mlade ter hkrati sindikat, kjer delujemo pod okriljem Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

Zelo smo aktivni tudi na mednarodnem področju, kjer smo del več mednarodnih krovnih sindikalnih in mladinskih struktur.

Iščemo motivirane mlade osebe – aktiviste-, ki so pripravljene razvijati svoje ideje & lasten potencial, s tem pa odgovarjati tudi na družbene izzive, predvsem mladih, na področju delovnih in socialnih pravic.

Vabimo vas, da postanete del mlade ekipe, ki deluje na nacionalnem nivoju z izvajanjem projektov, zagovorništvom, pripravo kampanj, osveščanj, sodelovanjem v procesih odločanja ter se ob tem z nami zabavate in razvijate tudi lastne interese.

Potek sodelovanja:

Delo poteka v mladem kolektivu, na vključujoč način, kjer so vedno dobrodošle nove ideje, pobude ter pripravljenost za prevzem odgovornosti. Obsega redno sestajanje z vodstvom ter ostalimi aktivisti v Ljubljani ter izvajanje aktivnosti po vsej Sloveniji. Predvsem pa je način sodelovanja dogovorjen z vsakim posameznikom, glede na lastne možnosti in interese.

Delo poteka na aktivistični bazi, plačilo je zagotovljeno za izvedbo projektov.

Ker verjamemo, da imamo mladi ogromen potencial, ideje ter smo hkrati tudi odgovorni in si zaslužimo sodelovanje tudi v procesih odločanja, se zavzemamo za izboljšanje položaja mladih v Sloveniji, pri čemer upamo, da se nam pridružiš tudi ti.

Več info:
Spletna stran: www.mladiplus.si
Facebook: www.facebook.com/mladiplus
Twitter: @MladiPlus

Vse izbrane aktiviste bomo povabili tudi na izobraževalno srečanje; Mala šola sindikalizma, ki bo potekalo v oktobru ali novembru (odvisno od razpoložljivih terminov). Na srečanju se bomo vsi med seboj spoznali, se družili, zabavali, hkrati pa podrobneje predstavili naše delovanje, delovanje sindikatov skozi zgodovino, položaj mladih, aktualne zadeve … ter opredelili področja delovanja v prihodnje.

Vse zainteresirane prosimo, da se prijavite tako, da izpolnite spodnjo prijavnico, kjer lahko opredelite lastne interese in podate tudi lastno videnje o tem, kako želite sodelovati.

Prijavnico pošljite na naslov: info@mladiplus.si  

Prijavnica za aktiviste.