Cikel predavanj Te mika tujina?(ZDA, Francija, Nemčija, študij, štipendije, delo in vse druge relevantne informacije – na enem mestu)

Info ŠKUC in Sindikat Mladi plus pripravljata cikel predavanj za mlade o študiju, pripravništvih in delu v tujini. Namen cikla predavanj je mladim predstaviti čim bolj točne in konkretne informacije o programih, v katere bi se mladi tako pogosteje in lažje vključili. Na predavanjih bodo z vami organizacije, ki vam bodo zagotovo ponudile najboljše odgovore na vaša vprašanja.

Udeležba na ciklu predavanj je brezplačna. Obvezna pa je predprijava na e-mail info.skuc@guest.arnes.si. Pri prijavi navedite, ali se prijavljate na celoten cikel ali na posamezno delavnico (navedite, katero/lahko več).

PODROBNEJŠI OPIS PREDAVANJ:

1. Študij v Franciji? Predstavitev programov Francoskega inštituta v Sloveniji

Kdaj? Ponedeljek, 10. 11. 2014 ob 17.00
Kje? Galerija Škuc, Stari trg 21, Ljubljana.

Francoski Inštitut v Sloveniji bo predstavil študijske programe in treninge, ki so na voljo v Franciji, prav tako tudi štipendije in ostale možne vire financiranja, ki vam lahko omogočijo bivanje v tej državi. Francoski Inštitut v Sloveniji vam bo z veseljem pomagal pri oblikovanju študijskega načrta in nudil nasvete na področju vašega študija.
Predavala bosta Rudy Bazenet, ataše za znanstveno in univerzitetno sodelovanje ter Anne Duruflé, svetovalka za sodelovanje na področju kulture in direktorica Francoskega inštituta. Predavanje bo potekalo v angleščini.
2. Študij v tujini in v ZDA? Predstavitev programov Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije

Kdaj? Četrtek, 13. 11. 2014 ob 16.00
Kje? Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Dalmatinova ulica 4, Ljubljana

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije bo predstavil programe spodbujanja mednarodne mobilnosti – Ad futura. V okviru teh programov so razpisane različne oblike štipendiranja in sofinanciranja mednarodne mobilnosti študentov ter študija v tujini. Predstavili bodo štipendije za:
• študij v tujini,
• za študijske obiske v tujini,
• za tekmovanja in raziskovanja v tujini,
• Fullbright izmenjave,
• in druge.

Predstavljene bodo tudi dejavnosti EducationUSA centra, kjer so na voljo informacije in svetovanje o študiju na akreditiranih visokošolskih institucijah v ZDA.
Predavala bo Darinka Trček, oddelek za mednarodno sodelovanje – Ad futura.

3. V tujino z Erasmus + in Eurodesk?

Kdaj? Ponedeljek, 17. 11. 2014 ob 17.00
Kje? Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Dalmatinova ulica 4, Ljubljana

Ste že slišali za program Erasmus+? Kaj pa za program Mladi v akciji? Od januarja letos je nekdanji program Mladi v akciji sestavni del velikega programa EU na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa – Erasmus+.

Če vas zanima, kakšne priložnosti ponuja nov program na področju neformalnega učenja in učne mobilnosti mladih, vas vabimo na kratko predstavitev! Večji poudarek bomo namenili predvsem možnostim prijave projektov učne mobilnosti s poudarkom na evropski prostovoljni službi!

Kaj pa druge priložnosti za mobilnost mladih na področjih dela, prostovoljstva, izobraževanja, podjetništva? Te informacije vam ponuja Eurodesk! Na kratko vam bomo predstavili evropske programe, zanimive za mlade in vas usmerili h ključnim portalom in kanalom za informiranje mladih o evropskih priložnostih in možnostih za participacijo mladih.

4. Študij v Nemčji? Predstavitev programov Nemškega veleposlaništva v Ljubljani

Kdaj? Torek, 18. 11. 2014, ob 16.00
Kje? Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Dalmatinova ulica 4, Ljubljana

Bi radi kaj več izvedeli o Nemčiji? Želite v Nemčiji študirati in zaključiti študij? Ali pa želite morda izboljšati svoje znanje nemškega jezika? Predavanje je namenjeno vsem, ki se z mislijo o študiju v tujini samo spogledujejo ali pa o tem razmišljajo že resneje. Nemško veleposlaništvo v Sloveniji bo skupaj z Nemško akademsko službo za izmenjavo (DAAD) predstavilo Nemčijo in njene možnosti za študij in štipendije
Predavala bo Daniela Kirschstein, DAAD-lektorica v Sloveniji. Predavanje bo potekalo v angleščini.

5. Delo v ZDA, Kanadi, na Novi Zelandiji in Londonu? Študij v Avstraliji? Predstavitev programov STA Ljubljana

Kdaj? Četrtek, 20. 11. 2014 ob 17.00
Kje? Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Dalmatinova ulica 4, Ljubljana

Mednarodne izkušnje so v globaliziranem svetu vedno pomembnejše. Mladim je danes na voljo toliko priložnosti v tujini, kot še nikoli. Pridruži se nam na predstavitvi možnosti dela, študija in pripravništva, ki so na voljo preko agencije STA potovanja. Predstavili bomo možnosti dela v ZDA, Kanadi, na Novi Zelandiji in v Londonu, študij v Avstraliji ter prakse Španiji, Italiji in na Portugalskem. Iz prve roke lahko izveš tudi osebno izkušnjo dela v tujini.

Predaval bo Klement Perko, agencija STA potovanja.