Predavanje Delavec, poznaš svoje pravice?

Zveza svobodnih Sindikatov Slovenije v okviru nadaljevanja projekta Decent project for decent work organizira predavanje z naslovom Delavec, poznaš svoje pravice? Predava Gregor Cerar, univ. dipl. pravnik in sekretar Območne organizacije ZSSS Podravja in Koroške.

Trenutno se mladi soočajo z velikimi težavami v iskanju zaposlitve. Le malokdo sploh omenja dostojno delo ter pravice na delovnem mestu. Mladi ljudje, ki vstopajo na trg dela pogosto ne poznajo delavnopravne zakonodaje. Posebej jim primanjkuje znanja o njihovih pravicah in obveznostih, ki temeljijo na pogodbi o zaposlitvi. Katere so torej pravice in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbe o zaposlitve?

Vabimo vas, da po odgovore na zgornje vprašanje pridete na predavanje v okviru nadaljevanja projekta »Decent project for decent work«, na katerem bomo spregovorili o odpovedi pogodbe o zaposlitvi, upravičenosti do dopusta, konkurenčni klavzuli, kolektivnih pogodbah, sindikalnih zaupnikih in o drugih pravicah in obveznostih, ki izhajajo iz pogodbe o zaposlitvi.

Datum in ura: 16.10.2014 ob 11h

Lokacija: Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Dalmatinova ulica 4, Ljubljana (poglej na zemljevidu)

Predava: Gregor Cerar, univ. dipl. pravnik in sekretar Območne organizacije ZSSS Podravja in Koroške

Prijave: Predavanje je brezplačno, število mest pa je omejeno, zato so obvezne prijave na e-mail: decent.project@sindikat-zsss.si.

Prijave sprejemamo do dneva pred predavanjem. Ne čakaj, prijavi se:).