Obvestila in priložnosti za delo Mladi plus 7. 8. 2012

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

OBVESTILA IN PRILOŽNOSTI ZA DELO SINDIKATA MLADI PLUS – AVGUST 2012
1. AKTUALNE NOVICE
Jesenski popusti za šolo in študij – ne spreglej naših ugodnosti za člane!

Želiš prihraniti nekaj evrov pri jesenskih nakupih šolskih potrebščin? Za člane nudimo popuste v založbah in knjigarnah po vsej Sloveniji: Knjigarna in papirnica Svet Knjige, Založba Rokus, Učila International, Papirnica As, Piramida maloprodaja Trbovlje, Papirnica Ledina, Knjigarna in papirnica Gornja Radgona, Knjigarna in papirnica Ljutomer, Knjigarna in papirnica Vesna Lendava, Knjigarna in papirnica Dobra knjiga, Center Rokus, itd. In še mnogo jesenskih popustov – v vsakem slovenskem kraju. Klikni in preveri.

Volontersko pripravništvo – novodobno suženjstvo!

Sindikat Mladi plus je 17. 7. 2012 poslal generalni direktorici Davčne uprave RS Mojci Šircelj in predsedniku Komisije za preprečevanje korupcije Goranu Klemenčiču javni poziv, v katerih ju poziva, da mladim namesto volonterskega pripravništva v njihovi organizaciji ponudita dostojno plačano pripravništvo. Na protikorupcijski komisiji so se že pozitivno odzvali in iščejo možnosti za kandidiranje na razpisih, iz katerih bi pridobili sredstva za plačevanje svojih pripravnikov. Preberi več.

Bodo brezplačni mladi pripravniki reševali javno upravo!?

Neplačana pripravništva so se razširila tudi po drugih državnih institucijah, zato je Sindikat Mladi plus 24. 7. poslal javni poziv z naslovom “Bodo brezplačni mladi pripravniki reševali javno upravo” še ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču. Preberi več.

Vaše zgodbe – si tudi ti več mesecev garal zastonj? Blog.

Javni poziv glede opravljanja neplačanih pripravništev je sprožil – javno debato. Na Sindikat Mladi Plus pa so se začeli obračati pripravniki, ki želijo povedati svojo zgodbo, deliti svojo izkušnjo. Eno izmed zgodb najdeš tudi na našem blogu. Želiš tudi ti deliti z nami svojo zgodbo ali mnenje o neplačanih pripravništvih?Piši nam na info@mladiplus.si ali na pošlji sporočilo preko Facebooka, in tudi tvoje mnenje bomo z veseljem objavili. Anonimnost zagotovljena.

Zgodba iz Srbije. Blog Janje Hren.

Mladi morajo imeti možnost, da oblikujejo svojo prihodnost in svet! je zapisala Janja Hren, članica Nadzornega odbora Sindikata Mladi plus v poročilu s sindikalnega sveta Solidarnost v Beogradu. V Srbiji so se namreč zbrali predstavniki sindikatov iz prostora bivše Jugoslavije, med njimi tudi Janja Hren in Goran Lukič, člana in aktivista sindikata Mladi plus. Preberi več.

Vabilo na delavnice – oblikuj jih po svoji meri.

Po koncu poletja bomo izvedli kar nekaj uporabnih delavnic na teme iskanja službe, izgube statusa, uporabe socialnih omrežij in še in še. Želiš oblikovati vsebine naših delavnic po svojem okusu? Klikni na kratko anketo in s štirimi kliki lahko izbereš vsebine, lokacije in termine izvedbe.

2. PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS
Se morda zanimaš za redno delo na področju umetniške produkcije in postprodukcije? Zavod za razvoj in afirmacijo plesa in sodobne umetnosti Emanat išče honorarno sodelavko/sodelavca za redno delo na področju umetniške produkcije in postprodukcije. Za več klik tukaj.

Je ena izmed tvojih vrlin pisanje in novinarsko pisanje pa ne veš, kje začeti? Spletni portali so dobro izhodišče za začetek novinarske kariere. Podjetje Pro Plus razpisuje mesto novinarja na enem izmed svojih portalov. Več informacij je le en klik stran.

Podjetje Mogenas zaposli delovne in komunikativne prodajne svetovalce za trženje oglasnega prostora v tiskanih in spletnih medijih, ki so vodilni na svojem področju. Tvoja odgovornost bo obsegala skrb za stike s kupci, informiranje poslovnih partnerjev in oblikovanje ter sklepanje pogodb. Se sliši zanimivo? Potem klikni tukaj.

Najti prvo zaposlitev, ki od tebe ne terja dolgoletnih izkušenj, je v teh časih vse prej kot lahko. V Sindikatu Mladi plus ti bomo z veseljem postregli z uporabnimi nasveti, kako najti prvo zaposlitev ter se pripraviti na razgovor, poleg tega pa te bomo informirali o aktualnih zaposlitvah. Piši nam na info@mladiplus.si in skupaj bomo skušali najti ustrezno rešitev.

3. PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI
Sindikat Mladi plus je vidni podpornik plačanih pripravništev. Zakaj? Ker menimo, da mora biti vsak posameznik za svoje delo primerno nagrajen. Kje in predvsem kako najti plačano pripravništvo? Pa poglejmo nekaj aktualnih razpisov.

Evropska železniška agencija ponuja primerno plačano pripravništvo za administrativno delo na področju implementacije evropskih direktiv. Te zanima? Potem klikni.

Te morda bolj od administrativnega dela zanima novinarsko delo? Evropski parlament ponuja dobro plačana pripravništva za mlade novinarje, ki bi želeli delo parlamenta spremljati in potem o tem poročati. Več lahko najdeš tukaj.

Morda pa je reševanje pravnih zagat tisto, kar zate pripravlja izziv? Milieu ponuja plačana pripravništva v Bruslju. Zgolj en klik te loči do več informacij.

Mednarodna krizna skupina razpisuje pripravništva za posameznike, ki bi nudili podporo skupinam, delujočim na kriznih območjih po svetu. Sicer moraš prestati nekaj mesečno neplačano preizkusno obdobje, vendar kvalitetno delo vodi v zaposlitev. Mednarodno okolje, pričakovani hitri odziv na zahteve in trdo delo, ki pusti pečat – si kos? Potem klik tukaj.

Bi želel/a izvedeti več? Zakaj sploh na pripravništvo? Pripravništvo v privatnem ali nevladnem sektorju prinese veliko izkušenj in referenc, ki pripomorejo pri iskanju prve zaposlitve ali morda samostojni podjetniški poti. V kolikor bi si želel/a pomoči pri iskanju plačanega pripravništva v Sloveniji ali v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.

4. PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM
Študij je končan, pripravništvo te je izklesalo za krut trg dela, vendar kaj pa sedaj? Ekonomska situacija v Sloveniji ni rožnata, temu je jasno. Bi si morda zato želel/a prvo zaposlitev opraviti v tujini? Tujina, pa čeprav morda za kakšno leto ali dve lahko prinese številna nova znanja, ki tvoj profil izkleše v nepogrešljiv oziroma nezamenljiv kader. V kolikor bi si želel/a pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si.