Obvestila in priložnosti za delo Mladi plus 6. 7. 2012

Sindikat Mladi plus mesečno preko maila pošilja svojim članom “Obvestila in priložnosti za delo”. V njem najdeš aktualne novice, prve zaposlitve pri nas, pripravništva pri nas in v tujini in prve zaposlitve na tujem. Za ogled klikni “več”… Če pa se želiš naročiti na obvestila in jih dobivati preko maila, nam piši na info@mladiplus.si.

OBVESTILA IN PRILOŽNOSTI ZA DELO SINDIKATA MLADI PLUS – JULIJ 2012
1. AKTUALNE NOVICE
Poletni popusti za osvežitev in lepoto – ne spreglej naših ugodnosti za člane

Da boš pripravljen/a za plažo in kopalke, ti nudimo popuste v masažno-negovalnih salonih, kozmetičnih salonih in sončnih studiih. Prav tako pa poletne osvežitve s popusti za Mestno plažo Laguna Ljubljana, Bioterme Mala nedelja, Terme Banovci, Terme Dobrna, Terme Lendava, Terme Maribor, Terme Topolšica, Terme Snovik. Več.

Poročilo o delavnici: Lahko zaradi uporabe Facebooka izgubim službo?

Že veš, kako pametno uporabiti LinkedIn, Twitter in Facebook za iskanje službe in za ustvarjanje svoje javne podobe? Te lahko delodajalec odpusti, če si v službenem času na Facebooku? Lahko od tebe zahteva geslo? Lahko zahteva, da izbrišeš svoj Facebook profil? Vse to in še več sta nam 12. 6. 2012 ob 18h povedala Goran Lukič in Sanja Leban. Poglej si kratko novičko in fotke. Če bi se ponovitve delavnice rad/a udeležila nam piši na info@mladiplus.si in obvestili te bomo o datumu in lokaciji.

Novinarska konferenca: Biti mlad je težak poklic – predlagamo rešitve

Sindikat Mladi plus je v četrtek, 28. 6. 2012, na novinarski konferenci prestavil najbolj pereče probleme mladih in možne smernice za njihovo reševanje. Vsebino je M+ predstavil tudi 20. 6. na seji Odbora za delo v Državnem zboru ter 29. 6. na seji Ekonomsko socialnega sveta.

Na novinarski konferenci sta govorila Goran Lukič in Dalia Cerovšek. Poglej si fotke na Facebooku. Novica pa je bila objavljena tudi na Žurnal24, Siol.net, 24ur.com, Večer, Dnevnik, STA. Poglej prispevek.

2. PRVA ZAPOSLITEV PRI NAS
ProPlus – zvok, slika, novinarstvo

Podjetje ProPlus zaposluje več mladih kadrov. Morda ste ravno diplomirali na tehniški smeri in vas zanima delo z zvokom ali sliko, morda plujete v družboslovnih vodah in se želite preizkusiti v novinarstvu:

• Za delo mešalca slike klikni tukaj.

• Za delo mešalca zvoka klikni tukaj.

• Za delo operaterja kamere klikni tukaj.

• Za delo reporterja klikni tukaj.

• Za delo urednika klikni tukaj.

Spar Slovenija – spletne strani

Se morda ukvarjaš z delom na spletu? Bi te zanimalo delo s spletnimi stranmi? Spar Slovenija išče strokovnega sodelavca. Za več lahko klikneš tukaj.

Big Bang – kadrovanje

Ali pa ste želite ustaljeno delo v pisarni, kjer se boste lahko zoperstavili vedno novim izzivom? Big Bang išče strokovnega sodelavca v kadrovskem sektorju. Več lahko najdete tukaj.

Galerija Kapelica – administracija, projekti

V kolikor vam privatni sektor ne diši, pa lahko zaplavate v kulturne vode. Galerija kapelica išče sodelavca na področju administracije in podpre pri projektih. Vas zanima? Potem kliknite tule.

3. PRIPRAVNIŠTVA PRI NAS IN V TUJINI
Bi si morda želeli pred prvo zaposlitvijo opraviti še pripravništvo? Pripravništvo v privatnem ali nevladnem sektorju prinese veliko izkušenj in referenc, ki pripomorejo pri iskanju prve zaposlitve ali morda samostojni podjetniški poti. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju pripravništva v Sloveniji ali v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si

4. PRVA ZAPOSLITEV NA TUJEM
Povsod je lepo, vendar je doma najlepše. Da bi si zagotovili lepši jutri in prinesli nova znanja domov, lahko pobrskate tudi po zaposlitvah v tujini.

Evropski parlament – prevajanje

Ti jeziki niso tuji? Si se morda kdaj vprašal, kako med seboj komunicirajo akterji posameznih držav evropske skupnosti. Toliko različnih jezikov in toliko dela potrebuje prevajalce, ki jih trenutno iščejo v Evropskem parlamentu. Te zanima več? Potem klik tukaj.

Eurosif – spletni management

Se ukvarjaš s komunikacijskimi strategijami in te zanima delo v spletnem menedžmentu? Eurosif išče mlad, perspektiven kader. Več tukaj.

Univerza v Maastrichtu – mladi raziskovalec

Si ravno končal s študijem in si želiš nadaljevati z akademsko kariero? V Univerzi v Maastrichtu nudijo nekaj plačanih mest za mlade raziskovalce. Te zanima? Klik tukaj.

E-Include – kreativno pisanje

Ste v novinarskih vodah ali pa se morda bavite s kreativnih pisanjem? E-Include odpira novo delovno mesto. Več tukaj.

Espace Interregional Europeen – kultura

Vas zgornje ne zanima in bi raje delali v kulturi ter izobraževanju na tem področju? Espace Interregional Europeen nudi delovno mesto za mlade, ki se še ne ponašajo z večjo mero izkušenj. Več si preberite tukaj.

Pomoč pri iskanju zaposlitve v tujini

Bi si morda želeli prvo zaposlitev opraviti v tujini? Tujina, pa čeprav morda za kakšno leto ali dve lahko prinese številna nova znanja, ki vaš profil izklesa v nepogrešljiv oziroma nezamenljiv kader. V kolikor bi si želeli pomoči pri iskanju zaposlitve v tujini, se člani lahko obrnete na nas preko: info@mladiplus.si

SPREMLJAJ NAŠE DELOVANJE
Na spletni strani, Twitterju, Facebooku.

Če se želiš naročiti na Obvestila in priložnosti za delo nam piši na info@mladiplus.si.