Vabilo na delavnico Sindikata Mladi plus: Kakšne pravice imamo mladi na delu?

Sindikat Mladi plus v sodelovanju z ZSSS organizira delavnico “Kakšne pravice imamo mladi na delu?”. Predava Andreja Toš Zajšek, pravna svetovalka ZSSS in nekdanja predsednica Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani. Torek, 22. 5. 2012 ob 16h, Dalmatinova 4 , Ljubljana. Obvezne prijave na: info@mladiplus.si.

Delavnica bo potekala na Dalmatinovi 4 v Ljubljani, v dvorani v 6. nadstropju. Delavnica je brezplačna za vse člane Sindikata Mladi plus. Prav tako je brezplačna za vse ostale zainteresirane, vendar ob predhodni prijavi. Predhodna prijava na info@mladiplus.si, najkasneje en dan pred dogodkom – enostavno pošljite ime in priimek ter željo po udeležbi na delavnici na naš e-mail.

Predavateljica Andreja Toš Zajšek je pravna svetovalka ZSSS in nekdanja predsednica Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani.
Na delavnici se boste seznanili s pravicami in obveznostmi, ki izhajajo iz Zakona o delovnih razmerjih. Izvedeli boste za svoje pravice pri iskanju (prve) zaposlitve ter pri sami zaposlitvi. Na delavnici boste skupaj pregledali konkretne primere pogodb o zaposlitvi. Predstavljene bodo pravice in obveznosti, ki izhajajo iz Zakona o delovnih razmerjih.

Skozi praktične primere bodo predstavili pogodbo o zaposlitvi in poiskali odgovore na vprašanja:
– Kako reagirati, ko so nam kršene pravice?
– Katere so obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi?
– Koliko dopusta mi pripada in kdaj ga lahko koristim?
– Kdaj nadurno delo in kakšne so omejitve?
– Pomen konkurenčne klavzule?
– Odpovedni roki?

Predavateljico boste lahko povprašali tudi o vseh vprašanjih, ki vas še bolj konkretno zanimajo.