Iščemo sveže moči – pridruži se Sindikatu Mladi plus!

Imaš kopico idej, pa ne veš kam z njimi?

So ti blizu vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice?

Bi rad_a spremenil_a svet na bolje?

Pridruži se Sindikatu Mladi plus!

Sindikat Mladi plus združuje študente, dijake in mlade brezposelne in je tisti sindikat, ki zate išče, prijavlja in objavlja sumljive, bizarne in nezakonite oglase za delo, politikom in odgovornim v državi podeljuje buče, ko ti govorijo neumnosti in neresnico, ter se vsakodnevno na najrazličnejše načine bori in zavzema za pravice študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev. Ustvarjamo svoj podcast oziroma svojo internetno radijsko oddajo, izdajamo revijo, organiziramo razne dogodke, udeležujemo se protestov in različnih akcij, v prvi vrsti pa želimo povezati mlade, jih izobraziti o njihovih pravicah ob vstopu na trg dela, jim nuditi podporo pri iskanju zaposlitve in pomagati reševati probleme, s katerimi se srečujejo.

Smo mladinska organizacija, delujemo po principu mladi, z mladimi, za mlade, obenem pa smo sindikat, ki spada pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). Aktivni smo tudi na mednarodnem področju, v okviru katerega smo na evropski ravni del več mednarodnih krovnih sindikalnih in mladinskih organizacij.

Za kaj gre?

Zdaj pa iščemo motivirane, samoiniciativne in radovedne mlade osebe – aktivistke in aktiviste, soborke in soborce –, ki jim niso tuje vrednote sindikalizma in delavskega organiziranja oziroma bi o njih rade izvedele več, obenem pa jih zanima boj za izboljšanje položaja mladih, predvsem na področju delovnih in socialnih pravic.

Vabimo te, da postaneš del mlade ekipe, ki z izvajanjem različnih projektov, z zagovorništvom, pripravo kampanj, s sodelovanjem v procesih odločanja, deluje na nacionalnem nivoju, obenem pa omogoča tudi razvoj lastnih interesov in pobud ter nudi prijetno, tovariško delovno okolje.

Potek sodelovanja

Delo poteka v mladem kolektivu in obsega redne sestanke z vodstvom sindikata in drugimi aktivistkami in aktivisti v Ljubljani ter izvajanje različnih dejavnost po vsej Sloveniji. Vendar se o načinu sodelovanja dogovorimo z vsakim zainteresiranim posebej, glede na njegove lastne možnosti in interese.
Delo poteka na aktivistični bazi, se pa vselej trudimo, da lahko za opravljeno delo zagotovimo tudi izplačilo honorarja. Načeloma je plačilo zagotovljeno za izvedbo projektov.

POMEMBNO! Tale poziv je v prvi vrsti namenjen potencialnim aktivistkam in aktivistom iz Ljubljane in okolice. Na Sindikatu Mladi plus imamo sicer ustanovljene tudi regijske odbore: trenutno so vzpostavljeni v Mariboru, Kopru, Murski Soboti, na Jesenicah, v Trbovljah in v Novem mestu. Če si naš podpornik/ca in poznaš naše delo (ali pa iščeš način, kako postati aktiven) te vabimo, da se nam pridružiš tudi izven Ljubljane. Če še nismo prisotni v tvoji regiji in bi želel/a sodelovati z nami, nam to sporoči! Piši nam na info@mladiplus.si ali prek Facebook zasebnega sporočila in povezali te bomo z že vzpostavljenim regijskim odborom oziroma s tvojo pomočjo ustanovili novega.

Vse izbrane aktivistke in aktiviste bomo povabili tudi na izobraževalno srečanje, na katerem se bomo bolje spoznali, hkrati pa bomo podrobneje predstavili naše delo, delovanje sindikatov skozi zgodovino, položaj mladih v Sloveniji in druge aktualne stvari ter opredelili področja delovanja v prihodnje.

Vse zainteresirane pa prosimo, da se prijavite tako, da izpolnite spodnjo prijavnico, s pomočjo katere lahko opredelite lastne interese in podate svoje predloge o tem, kako si predstavljate sodelovanje z nami.

Prijavnico, ki jo najdeš na tej povezavi pošlji najkasneje do 11. 2. 2018 na naslov: info@mladiplus.si.

Dostopen pa je tudi Pregled leta 2017 Sindikata Mladi plus, s pomočjo katerega lahko izveš več o tem, kaj vse smo počeli lansko leto. 😉